Sysmex Nederland
Menu

SLS-detectiemethode

Hemoglobine is in elke bloedtelling een routineuze diagnostische parameter. Voor het meten van hemoglobineconcentraties wordt door de ICSH (International Committee for Standardization in Haematology) de cyaan-methemoglobinemethode aanbevolen.

Onze SLS-hemoglobinedetectiemethode maakt gebruik van cyanidevrij natriumlaurylsulfaat (SLS). Het reagens hemolyseert rode en witte bloedcellen in het monster. De chemische reactie begint met het veranderen van de globine en vervolgens wordt de heemgroep geoxideerd. Nu kunnen de hydrofiele groepen van het SLS aan de heemgroep binden om zo een stabiel en gekleurd complex (SLS-HGB) te vormen, dat volgens een fotometriemethode wordt geanalyseerd.

Door een LED wordt monochroom licht uitgezonden, en doordat het licht zich door het mengsel verplaatst, wordt het door de SLS-HGB-complexen geabsorbeerd. De extinctie van het licht wordt door een fotosensor gemeten, en de waarde is omgekeerd evenredig aan de hemoglobineconcentratie van het monster.

Methoden die volgens absorptiefotometrie werken, worden doorgaans beïnvloed door de troebelheid van het monster zelf. In bloedmonsters kan troebelheid een gevolg zijn van lipemie of leukocytose. Door gebruikmaking van de SLS-HGB-methode kunnen deze vormen van interferentie worden geminimaliseerd, vanwege de uitwerking van het reagens.

DC sheath flow detection

DC sheath flow detection

Measurement technologies

Learn more
Fluorescence flow cytometry

Fluorescence flow cytometry

Measurement technologies

Learn more
Technologies

Technologies

Measurement technologies

Lees meer
Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.