FIT screening

Dikkedarmkanker, ook wel colorectaal carcinoom, is een veelvoorkomende ziekte onder voornamelijk ouderen. Het detecteren van dikke darmkanker in een vroeg stadium kan de overlevingskans van een patiënt aanzienlijk vergroten. Door gebruik te maken van een fecale immunochemische test (FIT) worden kleine hoeveelheden bloed (met behulp van antilichamen voor humaan hemoglobine) opgespoord in ontlastingsmonsters.


Sysmex biedt FIT-tests aan voor twee hoofdgroepen: grootschalig tests voor nationale of regionale bevolkingsonderzoeken, en symptomatische tests die hoofdzakelijk plaatsvinden in ziekenhuizen of klinische omgevingen. Lees hier meer over op onze FIT screening microsite http://www.fitscreening.eu/

Het Sysmex-systeem

Instrumenten, reagentia, controlesystemen en kalibraties

Het hoofddoel van onze activiteiten is uitzonderlijke producten en diensten garanderen, op een positieve manier bijdragen tot de gezondheidszorg op wereldvlak alsook onze klanten volledig tevredenstellen. Deze doeleinden gelden natuurlijk in het bijzonder voor onze in vitro diagnostics-testen. Er kan worden gesteld dat onze focus op uitmuntendheid één van de factoren is die bijdraagt tot ons succes.  

Een voorafgaandelijke voorwaarde om correcte en betrouwbare resultaten te garanderen –waarvoor wij volledig verantwoordelijk zijn- is dat onze gebruikers gebruik maken van het ‘Sysmex-systeem’. Dit betekent niet alleen gebruik maken van de Sysmex-instrumenten, maar ook van de reagentia alsook van de controles- en kalibratiesystemen. Elk product is afgestemd op de andere, garandeert interactie en is volledig complementair. Op die manier wordt één systeem gevormd. Onze partners en onszelf zijn enkel en alleen volledig verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de resultaten. Daarenboven garanderen we u een uitzonderlijke dienstverlening dankzij het complete Sysmex-systeem.

Op de markt bestaan er verschillende reagentia die niet van Sysmex zijn. De producenten beweren dat deze compatibel zijn met onze analysers en ze gebruiken namen die lijken op de onze. Het is duidelijk dat we die absoluut niet goedkeuren. Verder willen we ook benadrukken dat wanneer u dergelijke producten van derden gebruikt, u op een actieve manier ‘het voorziene en aangegeven gebruik’ van ons systeem verandert– Sysmex-analyser, Sysmex-reagentia, Sysmex-controlesystemen en Sysmex-kalibratiesystemen. Het resultaat hiervan is dat u wettelijk de ‘verantwoordelijke producent’ wordt. En dit omvat alle IVD-CE markeringsverplichtingen in Europa wat betreft deze ‘nieuwe combinatie’ van Sysmex-producten met producten die niet toebehoren aan Sysmex. U begrijpt dat wij in dergelijke gevallen geenszins verantwoordelijk kunnen zijn voor  de prestaties van onze systemen.  
Neem dus geen risico’s…

Sysmex reagents