FIT screening

Dikkedarmkanker, ook wel colorectaal carcinoom, is een veelvoorkomende ziekte onder voornamelijk ouderen. Het detecteren van dikke darmkanker in een vroeg stadium kan de overlevingskans van een patiënt aanzienlijk vergroten. Door gebruik te maken van een fecale immunochemische test (FIT) worden kleine hoeveelheden bloed (met behulp van antilichamen voor humaan hemoglobine) opgespoord in ontlastingsmonsters.


Sysmex biedt FIT-tests aan voor twee hoofdgroepen: grootschalig tests voor nationale of regionale bevolkingsonderzoeken, en symptomatische tests die hoofdzakelijk plaatsvinden in ziekenhuizen of klinische omgevingen. Lees hier meer over op onze FIT screening microsite http://www.fitscreening.eu/

Duurzaamheid

Onze algehele bedrijfsstrategie voor verantwoord ondernemerschap wordt bepaald op ons hoofdkantoor in Japan, waar het grootste deel van onze productie plaatsvindt. Dat betekent natuurlijk niet dat we niet intensief bezig zijn met onze eigen aanvullende initiatieven; dat zijn we zeker wel!

Dat is waar maatschappelijk verantwoord ondernemen om draait: als bedrijf maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Daar komen heel veel verschillende aspecten bij kijken en wat ons betreft kunt u het woord ‘maatschappelijk’ best weglaten. Want verantwoord ondernemerschap houdt in dat we verantwoordelijk zijn voor ons hele handelen. Eigenlijk maakt dat gewoon deel uit van wie we zijn – je zou kunnen zeggen dat het in ons bedrijfs-DNA zit. En daarom zijn we ervan overtuigd dat we van nature verantwoord handelen.

 

We zijn oprecht en authentiek in onze betrekkingen, zowel op het zakelijke vlak als met mensen. We behandelen mensen en processen eerlijk en met respect. Dat geldt ook voor het milieu. Ons milieueffect is het grootst in Japan, waar het grootste deel van onze productie plaatsvindt. Maar onze reagentia worden in Duitsland geproduceerd, en onze fabriek daar is uiterst geavanceerd als het gaat om het verbruik van energie en hulpbronnen, en is onder andere uitgerust met een ultramodern fotovoltaïsch systeem.

Naast dit grotere plaatje zijn onze werknemers ook op microniveau betrokken. We ondersteunen talloze inzamelacties en hebben een milieuwerkgroep die overlegt over het verbeteren van onze milieuprestaties. Een ander succesvol plaatselijk initiatief is ons project ‘Sysmex Helping Children’, waarin we goed werkende computers die we niet meer kunnen gebruiken, doneren aan bijvoorbeeld scholen en onderwijscentra.

Verantwoordelijkheid voor onze omgeving maakt deel uit van wie we zijn. Of het nu om mensen, zaken of natuur en milieu gaat. Dat komt tot uitdrukking in alles wat we doen.

The Sysmex Way

Quality and ISO

Our plant is ISO-certified.

PDF download

CO2 Prestatieladder