FIT screening

Dikkedarmkanker, ook wel colorectaal carcinoom, is een veelvoorkomende ziekte onder voornamelijk ouderen. Het detecteren van dikke darmkanker in een vroeg stadium kan de overlevingskans van een patiënt aanzienlijk vergroten. Door gebruik te maken van een fecale immunochemische test (FIT) worden kleine hoeveelheden bloed (met behulp van antilichamen voor humaan hemoglobine) opgespoord in ontlastingsmonsters.


Sysmex biedt FIT-tests aan voor twee hoofdgroepen: grootschalig tests voor nationale of regionale bevolkingsonderzoeken, en symptomatische tests die hoofdzakelijk plaatsvinden in ziekenhuizen of klinische omgevingen. Lees hier meer over op onze FIT screening microsite http://www.fitscreening.eu/

Oplossingen voor een betrouwbare analyse

Sysmex staat in laboratoria en ziekenhuizen over de gehele wereld symbool voor kwaliteit. Onze fabriek in Neumünster produceert onze reagentia en voorziet zo ons wereldwijde netwerk van de oplossingen waarmee onze diagnostische instrumenten hun werk kunnen doen. Deze reagentia bestaan uit waterige oplossingen die bedoeld zijn om bloedmonsters te verdunnen en/of te behandelen, en worden uitsluitend in de analysers van Sysmex gebruikt.

De reagentia van Sysmex worden bereid met gezuiverd kraanwater, gewoon zout en andere toevoegingen, en worden gemaakt volgens uiterst specifieke bereidingsvoorschriften. Ook het uitvullen, verpakken en verzenden vinden plaats in Neumünster. Onze fabriek heeft ongeveer 25 mensen in dienst.

Meer over de reagensproductie in Neumünster (D)

Productie
Met het juiste reagensmengsel en een CIP- of cleaning-in-placeprogramma blijft de installatie in uitstekende conditie.

Pakstation
We gebruiken een volledig geautomatiseerd systeem voor het verpakken en labelen van goederen, waardoor we gegarandeerd nauwkeurig en op tijd kunnen leveren.

Ruimte met tanks
De verschillende reagenscomponenten worden bewaard in tien roestvrijstalen tanks. De grondstoffen worden afgewogen, direct ingevoerd in het systeem en automatisch gemengd.

Kwaliteitscontrole en filosofie
Een integraal systeem voor kwaliteitszorg en milieumanagement vormt bij Sysmex Neumünster de basis voor de bedrijfsfilosofie. De fabriek is gecertificeerd volgens ISO 13485 en ISO 14001.

Reagensproductie en het milieu

Onze bedrijfsfilosofie, de Sysmex Way, is een belangrijk onderdeel van onze manier van werken en komt terug in alles wat we doen. Consequent handelen betekent ook dat we rekening met onze omgeving houden wanneer we onze producten vervaardigen en met het milieu interageren. We maken duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. We dringen vervuiling en afval terug. En dat geldt ook voor onze reagentia.

We kunnen er niet omheen dat het produceren van reagentia water en andere chemische stoffen kost. Dat hoort nu eenmaal bij ons werk. Maar we maken ook werk van het verantwoord produceren van onze reagentia.

Water
Onze productievestiging is gevestigd in een gebied in Noord-Duitsland waar geen watertekort is. En we produceren onze in-vitrodiagnostische reagentia al sinds 1999 volgens een gecertificeerd milieumanagementsysteem: ISO 14001. Dat betekent dat we voortdurend controleren welke invloed we met onze reagensproductie op het milieu hebben. Bovendien zijn we sinds 1996 gecertificeerd voor ISO 9001, sinds 2010 voor ISO 13485, en hebben we sinds 2011 een FDA-goedkeuring.

Support
De positieve milieuprestaties die onze fabriek in de loop der jaren heeft geleverd, stimuleren ons om onszelf pittige milieudoelen te blijven stellen. Door de reagentia en apparatuur van Sysmex te gebruiken, laat u zien dat u onze inspanningen voor het milieu steunt. En kunt u er zeker van zijn dat uw reagentia op verantwoorde wijze zijn geproduceerd.

Zuinig met water
Onze in-vitrodiagnostische analysers zijn van de allerhoogste kwaliteit, maar ze werken alleen goed met reagentia van een vergelijkbare kwaliteit. Voor de productie van hematologiereagentia is zeer zuiver water nodig. Een goede zuivering zorgt ervoor dat de reagentia een langere houdbaarheid hebben en dat de analysers goed presteren door lage achtergrondwaarden en een hoge stabiliteit tussen partijen.

Tijdens het zuiveringsproces wordt een ‘reststroom’ geproduceerd. De conventionele systemen hebben een opbrengst van 65%, wat betekent dat per 100 liter geproduceerd water 35 liter water verloren gaat. In 2008 hebben we in de nieuwste technologieën geïnvesteerd, waardoor onze opbrengst is gestegen tot 82%. Met een speciaal systeem van omgekeerde osmose wordt zuiver water uit de reststroom geproduceerd, waardoor we het jaarlijkse waterverbruik van onze fabriek ten opzichte van 2004 met ruim 6% hebben kunnen verminderen.

Minder afval
Sinds de oprichting van onze fabriek zijn we blijven groeien en begeven we ons met succes op de markt voor in-vitrodiagnostica. Dat had onder andere tot gevolg dat we steeds meer reagentia moesten gaan produceren. Om aan die vraag te voldoen, hebben we in 2006 onze productievestigingen in Noord-Duitsland uitgebreid.

Een grotere productie betekent ook meer afval. Dat is onvermijdelijk. Door de bouwactiviteiten in de fabriek steeg de hoeveelheid gewoon afval in eerste instantie. Maar sinds 2007 hebben we de hoeveelheid afval met 3,5% kunnen verminderen, wat neerkomt op ongeveer 2000 kilo per jaar. Dat is ons gelukt door de partijen groter te maken, wat direct tot minder restmateriaal leidt. Ook hebben we het gewicht van onze kartonnen dozen verlaagd en het aantal afgekeurde kartonnen dozen verkleind door materialen van een hogere kwaliteit te gebruiken.

Zuinig met energie
Toen de fabriek in 2006 werd uitgebreid, steeg ook het verbruik van gas en elektriciteit. We hebben sindsdien grote veranderingen en verbeteringen in de fabriek aangebracht om ons energieverbruik terug te dringen. In 2008 hebben we geïnvesteerd in moderne verwarmingstechnologie, waarmee we ons gasverbruik hebben teruggebracht naar minder dan 60% van het verbruik in 2004.

Vanaf 2007 hebben we dankzij een efficiënter gebruik van onze productie-installaties het gemiddelde elektriciteitsverbruik kunnen verminderen. Zo is de autoclaafsterilisatie vervangen door steam-in-placesterilisatie, waardoor we minder stoom nodig hebben bij de desinfectie van materialen. De grootste veranderingen zijn echter opgetreden nadat we ons fotovoltaïsch systeem hebben geïnstalleerd.

Tien goede redenen om de reagentia van Sysmex te gebruiken:

1. We onderwerpen onze reagentia tijdens de productie aan strikte kwaliteitscontroleprocedures
Onze fabriek is gecertificeerd volgens DIN EN ISO:9001:2000 en ISO 13485:2003. We oefenen toezicht uit op onze vestigingen om de hoge kwaliteit te waarborgen van de ingrediënten die voor de reagensproductie worden gebruikt. Er vinden regelmatig reinigingsprocedures plaats. Per partij voeren we bij binnenkomst, tijdens en na het productieproces voortdurend kwaliteitscontroles uit.

2. Als u onze reagentia gebruikt, draagt u bij aan ‘good environmental practices’
Onze reagentiafabriek in Duitsland is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 14001:2005. Kijk voor meer informatie op onze pagina’s over reagentia en het milieu.

3. Onze reagentia zijn speciaal voor de analysers van Sysmex ontwikkeld
De reagentia die met de instrumenten, referentiematerialen en kalibratoren worden gebruikt, zijn bedoeld voor gebruik in een ‘gesloten systeem’. Elke wijziging aan dit gesloten systeem beschouwen wij als ‘niet-beoogd gebruik’. Houdt u er ook rekening mee dat we in zulke gevallen geen enkele aansprakelijkheid kunnen aanvaarden voor de werking van onze systemen.

4. Wanneer u de reagentia van Sysmex gebruikt, haalt u het beste uit uw analyser
De technologie van al onze analysers is zorgvuldig afgestemd op de bijbehorende reagentia die in elke analyser worden gebruikt.

5. We onderwerpen onze reagentia voortdurend aan onderzoek
Het vergt veel onderzoek om optimale reagentia voor nieuwe parameters te zoeken en implementeren. Met ons voortgaande onderzoek garanderen we dat onze reagentia de beste werkmethode bieden voor onze onderzoekparameters, die later diagnostische parameters worden volgens de wettelijk voorgeschreven procedures krachtens Annex VIII van de IVD-Richtlijn 98/79/EC.

6. U kunt vertrouwen op een maximale stabiliteit van uw monsters
Daarvoor zijn de reagentia van Sysmex ontwikkeld. Ze zijn zo gemaakt dat ze een minimaal effect op de celvorm hebben, wat de precisie van de telprocedure verbetert.

7. Door uw instrument met het SCS-1000 systeem van Sysmex te kalibreren, waarborgt u dat uw testuitslagen betrouwbaar zijn en blijven
Ze zijn ook reproduceerbaar en traceerbaar, iets wat steeds belangrijker wordt voor de accreditatie.

8. Door ons reinigingsmiddel CELLCLEAN te gebruiken verlengt u de nuttige gebruiksduur van uw analyser

9. Als u onze reagentia gebruikt, hoeft u minder onderhoud te plegen, aangezien de technologie van de apparatuur en de reagentia op elkaar zijn afgestemd.
Andere reagentia kunnen een ongunstige uitwerking op uw analyser hebben, waardoor veel onderhoud nodig kan zijn om de problemen weer op te lossen.

10. We maken al meer dan 25 jaar reagentia
We weten waar we mee bezig zijn.

Kwaliteit en ISO

Sysmex werkt met een gecertificeerd kwaliteitssysteem gericht op meerdere disciplines.

Bekijk onze certificaten

Waarborg uw Sysmex kwaliteit

Sysmex levert systemen van uitzonderlijke kwaliteit, als gebruiker wilt u deze kwaliteit zo lang mogelijk waarborgen. Hoe kunt u daar aan bijdragen?

Lees meer
Enjoy our Media Centre
All
  • All
  • Documents
  • Podcast
  • Beelden
  • Video's